Nederlands
Bladwijzer voor deze pagina maken

Uitgaan in Amsterdam stappen

Uitgaan  in  Amsterdam

                                                 Moet  u  beslist  meemaken!
Geen andere stad in Nederland heeft zoveel uitgaansmogelijkheden. Amsterdam heeft voor iedereen de juiste wijze om zich helemaal te vermaken. Van het kleinste café tot de grootste discotheek, u zegt het maar!
Maar uitgaan is nog veel meer zoals een prachtige rondvaart maken door de grachten. Amsterdam bezit ook theaters waar u elke dag naar toe kunt.
Waar vindt u de leukste, interessantste en gezelligste kroegen in Amsterdam?

En om te beginnen met De Pijp en het is een hippe buurt en iedereen wil er wel wonen. Het uitgaansgebied ligt in Amsterdam Oud- Zuid. Vooral café`s zijn er ontzettend veel.

Een geweldig uitgaansgebied waar u zeker naar toe moet gaan is het Rembrandt Plein. Café`s in overvloed maar u vindt hier ook veel terrasjes, theaters en dance- clubs. Het is een groot plein in de binnenstad.

En veruit het bekendste plein van Amsterdam is het Leidse Plein. Omdat het hier uitpuilt van terrassen treft u vele straatartiesten aan. Erg vermakelijk om te zien en te horen!
Hier vindt u tevens de Stadsschouwburg.

De meest gezellige buurt van onze hoofdstad is natuurlijk De Jordaan. Een volksbuurt bij uitstek en zo`n buurt vindt u nergens anders in ons land. Er is altijd wel wat te doen, ga maar eens zo`n volkscafeetje bezoeken en u zult dit bezoek nooit meer vergeten!
U vindt deze buurt tussen de Lijnbaansgracht en de Prinsengracht.

U kunt er niet omheen, u moet er heen om het zelf te ervaren, Paradiso. Amsterdam heeft dit fenomeen sedert 1968, eerst als een jongerencentrum, later als cultureel centrum.
In Paradiso is veel mogelijk. Punkmuziek tot levensliederen worden ten gehore gebracht. Daardoor komen hier verschillende mensen voor hun eigen doelgroep.
Is inmiddels een muziekbegrip in de muziekwereld. U treft het centrum aan aan de Weteringschans, en dat ligt weer vlakbij het Leidseplein.

Het concertgebouw hóórt bij Amsterdam! Bestaat uit drie zalen namelijk de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de Spiegelzaal.

Het muziektheater werd geopend in 1986 en de belangstelling was meteen enorm. 1600 mensen kunnen hier genieten van diverse optredens. Het kenmerk van de zaal is dat die halfrond is. U bent meer betrokken en u heeft een geweldig goed zicht op het toneel.

Melkweg en dat is een poppodium vlakbij het Leidse Plein. U kunt hier genieten van film, popmuziek, theater, dans en beeldende kunsten. Ideaal voor een avondje uit!

Het Tuschinski theater gaat door als één van de mooiste en indrukwekkendste bioscopen van de wereld. Een bezoek hieraan mag dan ook niet ontbreken. U zult echt versteld staan.

En natuurlijk het Koninklijk Theater Carré. Is méér dan een begrip. De oprichter van het theater was Oscar Carré. U kunt hier voorstellingen zien van het Nationale Ballet maar Carré wordt met name gebruikt voor toneelvoorstellingen, circus- optredens en vooral popconcerten en musicals. Amsterdam heeft het wat cultuur betreft uitstekend voor elkaar!
Bovenin is er het restaurant dat naar de oprichter is vernoemd `Oscar`s`.


Anders uitgaan!

Door te fietsen. Amsterdam laat u dan de mooiste plekjes zien waar u anders niet kunt komen. U krijgt een gevarieerd en een verrassend beeld van de stad. U fietst door stadswijken maar ook de historische binnenstad komt uitgebreid aan de beurt. Er zijn vele fietsroutes uitgestippeld dus mogelijkheden genoeg om al fietsend Amsterdam te leren kennen.


Een rondvaart door Amsterdam, hóórt bij Amsterdam!

Er zijn twee mogelijkheden. U gaat met een luxe rondvaartboot of u huurt zelf een boot.
Met de rondvaartboot. Amsterdam leidt u langs woonboten, langs oude maar schitterende grachtenpanden en langs echt talloze bruggetjes. U komt niet uitgekeken en u heeft nooit geweten dat onze hoofdstad zo mooi is!
U huurt zelf een boot en dan bent u helemaal vrij te varen zoals u dat wilt. Varend over de grachten ontdekt u Amsterdam! U kunt een boot huren voor zes personen tot wel veertig personen.
Een boot huren. Amsterdam ontdekken op een alternatieve manier en deze boottocht zult u nooit meer vergeten! Kortom de ideale plek voor u en geniet vooral van het uitgaan in Amsterdam.

Copyright © 2009 Zap4U. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer