Nederlands
Bladwijzer voor deze pagina maken

Shoppen cq winkelen Amsterdam

Shoppen  in Amsterdam
                                                Wat  een  belevenis!
De meeste toeristen combineren hun bezoek aan Amsterdam met shoppen. En dat gebeurt met name in de bekende winkelstraten. Amsterdam heeft er enkele bijzondere bij. Dat geldt ook voor de winkelgebieden. Amsterdam heeft hele leuke shopgebieden en een bezoek moet u doen aan één van de interessante markten. Amsterdam biedt dan ook elk wat wils.

Winkelstraten in Amsterdam
Amsterdam heeft de wereldberoemde Kalverstraat, de P.C. Hoofdstraat en de Leidse Straat.
De Kalverstraat is de drukste winkelstraat van de stad.
De exclusieve winkelstraat begint bij De Dam om te eindigen bij de Munttoren. Bent u daar in het weekeinde, dan is het schuifelen, zo druk is het daar!

In de P.C. Hoofdstraat is het zien en gezien worden. Bekende en rijke Nederlanders komen vaak in deze straat hun inkopen doen. Daarom treft u hier de grote en dure merken aan zoals Gucci, Cartier, Chanel en uiteraard Louis Vuitton. En koopt u niets, er is altijd genoeg te zien en wie weet komt u nog zo`n bekende Nederlander tegen…
De Leidsestraat is beslist een bezoek waard! Ligt tussen het Leidseplein en het Koningsplein. Het is een oude straat uit 1658 en is afgesloten voor fietsers en auto`s. U kunt hier rustig en naar hartelust shoppen.


Winkelgebieden in Amsterdam

Ook kent de stad aantrekkelijke winkelgebieden. Amsterdam heeft ondermeer De Negen Straatjes, het Spiegelkwartier en Oud West.

De Negen Straatjes ligt in het centrum van de stad. De straatjes zijn zijstraten van de bekende grachten, de Keizersgracht en de Herengracht. Bekende merkkleding vindt u hier, vintage winkels maar ook tweedehands kledingwinkels. En ook nog eens betaalbaar!

Het Spiegelkwartier is een begrip wat betreft shoppen. Amsterdam is dat ook trots op dit winkelgebied. Het is een winkelgebied met oude Hollandse huizen. Hier kunt u uw hart ophalen als u op zoek bent naar antiek en kunstvoorwerpen. De kenmerken van het Spiegelkwartier zijn de rustige en vriendelijke sfeer. U kunt het winkelgebied vinden tegenover het Rijksmuseum. Een aanrader!

Ook zo`n knus winkelgebied is Oud West. Interessante meubelzaakjes en kleine restaurants waar u uitstekend kunt eten. U kunt de eeuwenoude omtrek van het winkelgebied nog herkennen.


Markten in Amsterdam
Om te beginnen met de Albert Cuypmarkt. Ook een bekende is de Dappermarkt en het Waterlooplein mág gewoonweg niet ontbreken. Verder zijn er nog de Nieuwmarkt en de Noordermarkt.

De grootste dagmarkt van heel Europa, de Albert Cuypmarkt die alleen zondag niet open is. Verder elke dag vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur.
En wat kun je hier NIET vinden! Ongelooflijk, wat een keuze. U wilt lederwaren, u wilt verse groenten, vis en fruit, u bent op zoek naar bloemen en planten, u vindt het zeker op deze heerlijke markt. Even genoeg geshopt, dan kunt u bijkomen met koffie en gebak in één van de vele koffiehuisjes.

Een andere voltreffer en publiekstreffer eerste klas is de Dappermarkt. Open vanaf 09.00 uur tot 18.00 uur behalve op zondag.
Per dag worden andere artikelen aangeboden maar u vindt hier sowieso schoeisel, huishoudelijke artikelen en etenswaren uit binnen- en buitenland. Het water zal u ongetwijfeld uit de mond lopen!

En deze markt mag u gewoonweg niet missen, het Waterlooplein. Amsterdam zou een stuk minder zijn als deze markt er niet meer zou zijn. Deze markt is bekend over de hele wereld!
Het is een echte vlooienmarkt die behalve de zondag elke dag open is vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur. Tijd genoeg dus om daar eens heerlijk rond te struinen. U vindt op deze markt allerlei aparte spulletjes en u kunt dat doen bij de meer dan 300 kraampjes. Tevens staat dit plein voor wat Amsterdamse gemoedelijkheid betreft namelijk gezellig en bovenal sfeervol.

De Nieuwmarkt ligt op loopafstand van het Centraal Station. Buiten de normale markt is er op zaterdag ook nog de biologische markt. Beiden geopend vanaf 09.00 uur tot 18.00 uur.
Midden op het plein waar de markt wordt gehouden, staat de Waag. Het is een middeleeuws pand. Het plein heeft grenzen aan Amsterdam Chinatown en aan de Rosse Buurt.
Trek of dorst gekregen…rondom het plein zijn veel eetgelegenheden en terrasjes; kunt u ook nog eens naar de passerende mensen kijken, altijd leuk!

In de buurt van de Prinsengracht en de Jordaan wordt elke maandag en zaterdag de Noordermarkt gehouden. Op maandag open vanaf 09.00 uur tot 14.00 uur. Op zaterdag vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur.
Op maandag vindt u hier snuisterijen en tweedehands kleding. Op zaterdag wordt er een biologische boerenmarkt gehouden.

Verblijf
Tijdens uw langere bezoek aan onze voortreffelijke hoofdstad moet u goed kunnen overnachten. Dat kan in appartementen, pensions en hotels. Amsterdam heeft van allen ruim voldoende. Ga eens lekker shoppen in Amsterdam.

Copyright © 2009 Zap4U. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer