Nederlands
Bladwijzer voor deze pagina maken

Excursies Amsterdam

Excursies  in  Amsterdam
                                                        Verrassend  veelzijdig!
En onze hoofdstad biedt aantrekkelijke excursies. Amsterdam kunt u dan van een heel andere kant eens bezichtigen. U bent nu toch bezig met bekijken dus u gaat langer blijven. De hoofdstad heeft genoeg hotels en prima restaurants. Amsterdam is een echte allround stad!

U kunt een excursie doen op één van de talrijke rondvaartboten. Amsterdam heeft genoeg rondvaartbootbedrijven dus altijd plaats voor u en uw gezelschap.
U kunt in overleg met de kapitein zelfs uw vaarroute gaan bepalen. Onder het varen kunt u genieten van zang en dans als u dat wilt. Ook kunt u lunchen op de rondvaartboot en zelfs dineren is mogelijk.
Kortom, u kunt het net zo maken zoals u dat wilt.

Een excursie door de stad met de fiets is geweldig om te doen!
Er is een fietsmogelijkheid om Amsterdam in een kort tijdsbestek te leren kennen. Een andere optie is bijvoorbeeld een interessante fietstocht langs het IJ.
Ook een topper is het verkennen van het Oostelijk Havengebied. Prachtige uitzichten van een heel anders Amsterdam!
Met een gids kunt u de zogenaamde `Grote tour Amsterdam` doen. En er is ook een `Kleine tour Amsterdam`. Een speciale fietstour is de `Jordaantour`.
Maar ook een fietstocht met of zonder een ervaren gids kan worden gedaan. Er zijn genoeg bedrijfjes die een fiets verhuren. Amsterdam wordt zo voor u een open boek!
En dit is pas leuk! U huurt een waterfiets. Op deze manier kunt u in uw eigen tempo heel Amsterdam zien.

Wilt u Amsterdam écht bestuderen, dan moet u beslist eens een denken aan een stadswandeling. Amsterdam heeft diverse routes voor u.
U kunt eens uitgebreid de unieke historische stadskern gaan bekijken. Zo wandelt u langs de oudste grachtjes, duikt u de smalle steegjes in en bewondert u prachtige gebouwen uit vroegere tijden.
Een andere mogelijkheid is om bekende monumenten, kerken, pleinen te bekijken.
U wandelt bijvoorbeeld eens naar de Dam of naar het Anne Frank museum. Ook zijn er genoeg standbeelden. Amsterdam heeft een standbeeld van Rembrandt van Rijn en van `t Lieverdje op het Spui. Ook het standbeeld van Spinoza( vader van de moderne wijsbegeertevaders) te vinden op de Zwanenburgwal. (Stopera)
Een wandeling die u zeker moet maken is door de P.C. Hoofdstraat. En wellicht komt u nog een Bekende Nederlander tegen!

U heeft interesse in diverse workshops en proeverijen. Amsterdam komt u ook wat dat betreft royaal tegemoet. U kunt dan op een speelse wijze bonbons leren maken of schoenen en tassen.
U wilt Aziatisch leren koken…ook dat kan gebeuren.
U wilt wel eens een en ander gaan proeven. Onze hoofdstad heeft dan voor u een ijsproeverij, een bierproeverij, een likeurproeverij en een chocoladeproeverij. Er is voor een ieder wel een aantrekkelijke excursie in Amsterdam.

Copyright © 2009 Zap4U. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer