Nederlands
Bladwijzer voor deze pagina maken

Bezienswaardigheden Amsterdam

Bezienswaardigheden  in  Amsterdam
                                                                  U raakt niet uitgekeken!

Inderdaad! Onze hoofdstad heeft heel wat bezienswaardigheden, zoveel dat u dat in één dag niet kunt bekijken. Bij deze bent u dan van harte welkom in alle hotels. Amsterdam heeft er genoeg, van eenvoudig dus goedkoop, van ultra luxe tot peperduur.
De belangrijkste en indrukwekkendste bezienswaardigheden worden in het kort behandeld zonder afbreuk te doen aan al die andere schitterende bezienswaardigheden. Amsterdam heeft er echt gigantisch veel, om te beginnen het

Rijksmuseum
U vindt dit museum aan de Stadhouderskade. Het museum staat te boek als het belangrijkste en grootste museum van ons land. Jaarlijks komen er honderdduizenden kunstliefhebbers, ook uit het buitenland.
Zij komen zich vergapen aan uiteraard de Nachtwacht die geschilderd is door Rembrandt van Rijn. Dat is de publiekstrekker nummer één. Maar u kunt nog meer meesters zien zoals Jan Steen en Frans Hals. Eén dag is echt te kort want de totale collectie bevat ruim één miljoen kunststukken.
Wat moet u betalen? Tot en met 18 jaar mag u voor niks naar binnen. Daarboven kost de toegang slechts 12,50 euro. Prijzen zijn onder voorbehoud! Vraag naar de mogelijkheden.
Openingstijden: elke dag van 09.00 uur tot 18.00 uur.
Het adres is Jan Luijkenstraat 1. Postcode is 1071CJ  Amsterdam.

Vincent van Gogh Museum
Ondanks dat deze schilder kort heeft geleefd, van 1853 tot 1890, heeft deze grootmeester prachtige stukken geschilderd. Ruim tweehonderd stukken zijn te bewonderen, enkele honderden tekeningen en wel zevenhonderd brieven. Een indrukwekkende reeks!
Musea. Amsterdam heeft er genoeg maar het Vincent van Gogh museum is uitzonderlijk. Dat mag en moet u niet missen!
En hoeveel moet u voor uw bezoek betalen? Tot en met 17 jaar mag u voor niks dit alles gaan bewonderen. Vanaf 18 jaar betaalt u maar 14 euro maar er zijn ook speciale tarieven; vraag ernaar!
Elke dag opent dit museum de deuren van 10.00 uur tot 18.00 uur. Op vrijdag kunt u zelfs blijven tot 22.00 uur!

De ingang vindt u aan de Paulus Potterstraat 7. Het postadres is postbus 75366 met de daarbij behorende postcode 1070 AJ  Amsterdam.

Stedelijk Museum
En deze mag zeker niet ontbreken wat indrukwekkende musea betreft. Vooral moderne kunst is hier te bewonderen. U vindt hier werken van klinkende namen zoals Piet Mondriaan en Karel Appel.
Het museum is uitermate geschikt voor kinderen, voor gezinnen, ja, eigenlijk voor iedereen!
Op maandag komt u voor gesloten deuren. Andere dagen open vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Op donderdag mag u zelfs blijven tot 22.00 uur.
Volwassenen betalen 10 euro. Daarnaast is er op prijzengebied veel mogelijk. Informeer er maar eens naar!
Om te genieten van de moderne kunst moet u zich melden bij de Deccaweg 26. Postcode is 1042 AD en wilt u telefonische informatie, dan kunt u bellen naar 020-5732911.


Superattracties in Amsterdam
Berucht, beroemd en bekend over de hele wereld, De wallen van Amsterdam.
En elke toerist zal daar eens gaan kijken waar zij hebben over horen praten. De één is echt nieuwsgierig, de andere wil er niks mee te maken hebben maar De Wallen horen bij Amsterdam.
En natuurlijk zijn hier vele clubs aanwezig. U kunt hier zelfs een rondleiding krijgen.

Het Vondelpark.
Amsterdam loopt uit naar dit park wanneer het aangenaam weer is. En u zult veel mensen zien die zich op verscheidene manieren vermaken. U kunt hier luieren, voetballen, hardlopen, wandelen en ook wordt in het park menig blowtje gerookt.
Het park is vernoemd naar Joost van den Vondel, onze landsdichter en toneelschrijver.
U vindt het uitgestrekte park vanaf de Stadhouderskade tot de Amstelveenseweg.

U wilt met beroemdheden op de foto…dat kan in het Madame Tussauds. U vindt hier vele en beroemde wassenbeelden en uw favoriet zal er zeker bij staan.
Werd geopend in 1971 en zit tegenwoordig op de Dam.
Een hartstikke leuke dagattractie dus zeker doen!
U bent meer dan welkom op elke dag van de week vanaf 10.00 uur tot 17.30 uur. In de zomervakantie mag u nóg langer blijven tot 19.30 uur.
Een volwassenen betaalt 21 euro. Kinderen tot 16 jaar 16 euro. Er zijn familiepakketten verkrijgbaar dus informeer naar de diverse mogelijkheden! Genoemde prijzen onder voorbehoud.
Het adres voor een interessant en heerlijk dagje uit is Dam 20. 1012 JS  Amsterdam en u kunt bellen voor inlichtingen naar 020-5230623.

Heel indrukwekkend en een serieuze attractie is het Anne Frankhuis.
Het onderduikadres is een museum en u vindt hier originele geschriften. Het beroemde Achterhuis is teruggebracht in de originele staat. U wordt er stil van wanneer u dit allemaal ziet, het zal bij u een diepe indruk achterlaten.
Dagelijks welkom vanaf 09.00 uur. De sluitingstijden zijn verschillend afhankelijk in welke periode u dit museum gaat bezoeken.
Een volwassene betaalt slechts 8,50 euro. Vanaf 10 tot 17 jaar 4 euro. Vraag naar de andere toegangsprijzen.
Het adres is Prinsengracht 263. Postcode is 1016 GV  Amsterdam.

U moet daar geweest zijn, op de Dam. Ook één van de vele bezienswaardigheden. Amsterdam scoort wat dat betreft uitzonderlijk hoog, zeker met de Dam!
Aan het plein, want dat is de Dam, vindt u interessante gebouwen zoals het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk, de Bijenkorf, het beeldenmuseum Madame Tussauds, het internationaal bekende Hotel Krasnapolsky en het Nationaal Monument. Dit monument werd opgericht om de slachtoffers te herdenken uit de Tweede Wereldoorlog. Jaarlijks is er op de Dam de Nationale Dodenherdenking.
Belangrijke straten die op de Dam uitkomen zijn ondermeer de Kalverstraat, de Warmoesstraat, de Damstraat en de Nieuwendijk.

Copyright © 2009 Zap4U. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer